Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Csapadékvízgyűjtési pályázat lezárása

Csapadékvízgyűjtési pályázat lezárása

23. május 24. 15:35 szerda (11 hónapja)

Az Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett, 2023. május 15-én elindult csapadékvíz gyűjtésére vonatkozó pályázat, 2023. május 24-én, szerdán 16.00 órakor lezárásra kerül. A lehetőség iránti hatalmas érdeklődést mutatja, hogy már a pályázat megnyitását követő első héten az erre a célra elkülönített pályázati keretösszeg kétszeresét kitevő igény érkezett be az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatalba, így szükségessé vált a pályázat határidő előtt történő lezárása, és az esővíz gyűjtő tartályok iránti beszerzési eljárás mielőbbi megkezdése. A fenti időpontot követően a Hivatalba érkezett pályázatok befogadására a pályázati forrás kimerítésére tekintettel nincsen lehetőség.

A beérkezett kérelmek száma, illetve az azokhoz csatolt, a felhasználási célt részletező pályázati dokumentációk tartalma jól szemlélteti az esztergomi lakosság környezettudatos hozzáállását a csapadékvíz-gazdálkodás, korunkban mind fontosabbá váló kérdésköréhez.

A lakossági esővíz-hasznosítás támogatásáról szóló 14/2023. (IV. 21). önkormányzati rendelet alapján – különös tekintettel a nagy érdeklődésre – Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata elkötelezett a pályázat folytatása iránt.

A beérkezett igények feldolgozását az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal megkezdte, egyidejűleg a gyűjtőedények beszerzése iránti eljárás is elindításra kerül. Felhívjuk a kérelmet benyújtók szíves figyelmét, hogy amennyiben hiánypótlási felhívást kapnak, úgy a hiánypótlások benyújtására 5 nap áll rendelkezésükre.

Kérjük a pályázók szíves türelmét, hiszen ilyen nagy mennyiségben a tartályok készletről nem elérhetők, így legyártásuk több hetet is igénybe vehet.

A gyűjtőedények átvételének időpontjáról és helyszínéről Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata a jelentkezőket közvetlenül tájékoztatja a pályázókat.

 

Köszönjük a pályázatban való részvételt.

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020