Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Beszámoló a 2021.06.17. napján megtartott rendes képviselő-testületi ülésről

Beszámoló a 2021.06.17. napján megtartott rendes képviselő-testületi ülésről

21. június 17. 15:07 csütörtök

A 2020.10.29. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülés óta a 2020.11.04. napjától elrendelt veszélyhelyzet miatt nem tarthatott ülést Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testülete. A mai napon már megtartható lett a Képviselő-testület 2021. évi munkatervében 2021.06.17. napjára tervezett rendes képviselő-testületi ülés.

Hernádi Ádám polgármester az ülés elején köszöntötte a megjelenteket és a napirend elfogadása előtt rövid tájékoztatót tartott az előző ülés óta történtekről.

Elmondta, hogy 1331 határozat született, amelyből 645 segélyekkel kapcsolatos döntés volt (segélyek nélkül a határozatok száma: 686). 40 rendelet készült, amelyből 25 módosítás és 15 új rendelet volt. Az új rendeletek közül 6 a maszkhasználat szabályairól szólt.

2021. március 11. napján a törvényi előírásoknak megfelelően megalkotta az Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről szóló rendelet. Elmondta, hogy a rendelethez csak a Fidesz frakcióból érkeztek javaslatok.

Ezután a személyi változások ismertetésére került sor. A Városházán június 1. napjától dr. Gál Gabriella tölti be az aljegyzői posztot, január 1-től pedig a Városüzemeltetési Osztály vezetője dr. Varga Márk lett. Felmentését kérte dr. Szántó Tamás, a Strigonium Zrt. vezérigazgatója. Három hónapra, a vezetői pályázat lezárásáig, Csicsmann Judit, a Strigonium Zrt. gazdasági vezetője látja el a vezérigazgatói feladatokat megbízott vezetőként.

A tájékoztató után Hernádi Ádám polgármester megállapította, hogy az ülés törvényesen került összehívásra, azon megjelent a polgármester és 10 képviselő, az ülés határozatképes. Nem vett részt az ülésen Heckel Zoltán, Kovács Tamás, dr. Révfalvi Gergely és Vargáné Drevenka Györgyi képviselő. A meghívóban szereplő napirendet a Képviselő-testület egyhangúlag elfogadta.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény értelmében a fenntartó határozza meg az adott nevelési évben a heti és éves nyitvatartási időt a nevelési intézményekben. Az első napirendi pont keretében az Esztergom Város Önkormányzata fenntartásában lévő kilenc óvoda tekintetében kellett meghatározni a 2021/2022. nevelési évben az intézmények nyitvatartását, ami a Képviselő-testület döntése szerint a következőképpen alakul:

A közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény értelmében a főállású polgármester évi 25 munkanap alapszabadságra és 14 munkanap pótszabadságra jogosult. Ezen felül Hernádi Ádám polgármesternek az előző évről 31 nap ki nem vett szabadsága maradt. A tárgyévre vonatkozóan járó éves szabadság ütemezését a polgármester előterjesztésére a Képviselő-testületnek jóvá kell hagynia. Az ülés második napirendi pontjában ennek a kötelezettségének tett eleget a Képviselő-testület.

Az ülés harmadik napirendi pontjában, Schottner Norbert jegyző előterjesztésében tárgyalt a Képviselő-testület a Polgármester 2021. évre vonatkozó cafeteria-juttatásáról. A jegyző javaslát, miszerint a polgármester cafeteria-juttatásának összegét (a hivatalban foglalkoztatottak cafeteria keretének összegével megegyezően) 2021. évre vonatkozóan - a hatályos adózási szabályok szerint nettó 400.000 forintban - a közterheket is tartalmazva bruttó 460.000 forintban határozza meg. A javaslatot a Képviselő-testület elfogadta.

Ezután zárt ülésen tárgyaltak a Dr. Gönczy Béla-díj az „Esztergomi Gyógyításért” kitüntetés adományozásáról.

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020