Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Programok az ünnepi hétvégén

Programok az ünnepi hétvégén

22. augusztus 17. 09:57 szerda

Augusztus 19-én, pénteken színes programokkal készülnek a Kapcsolatok Házában. 10 és 14 óra között „bolondos jóslás” során a kisebbek és a nagyobbak is megtudhatják, hogy mi vár rájuk a jövőben. Szintén ugyanebben az időintervallumban apród- és udvarhölgyképzőt rendeznek a mesés mesevárban, ahol a nagyobbak élményekkel gazdagodva szerezhetnek ismereteket a népi viseletekről, illetve a középkori kultúráról.

Mátyás királynak vajon volt aranyszőrű báránya? Ezt „Az igazmondó juhász” című mesekomédiából tudhatják meg az ovisok és kisiskolások 10.30 és 11.30 között.

15 és 17 óra között pedig az Aranygyapjú Társulat interaktív, zenés sárkányviadalára várják a gyerekeket. Végül 17 órától a Strigonium Consort régizene együttes koncertjét hallgathatják meg.

A színes programok mellett a Kapcsolatok Házában egész nap gyertyamártással, nemezeléssel és szövéssel várják az érdeklődőket.

A Balassa Bálint Múzeum kézműves foglalkozással vár mindenkit, a Baldor Bábműhely középkori vásári játékokra kalauzol el minden arra érdeklődő gyermeket.

A jelmezes fotózás a nap folyamán folyamatosan elérhető kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Ne felejtsék, augusztus 19-én és 20-án egy nagyon izgalmas – az országban egyedülálló – vízijátékban lehet részük, ha ellátogatnak a Kis Duna sétányra.

Az Új Kenyér megszegésére a hagyományoknak megfelelően a Szentgyörgymezői Olvasókörben kerül sor, augusztus 20-án 9 órakor.  

A Széchenyi téren felállított színpadon pedig fellép többek között Péterfy Bori, Vavra Bence és a Carson Coma is!

A koncertek és rendezvények INGYENESEN látogathatók! 

 

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020