Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
2023. évi Tájékozódási Futó Sprint Liga Döntő

2023. évi Tájékozódási Futó Sprint Liga Döntő

23. szeptember 07. 08:58 csütörtök (9 hónapja)

SUZUKI- Esztergom Kupa
2023. szeptember 9-10., Esztergom

Ezen a hétvégén, 2023. szeptember 9-10-én kerül megrendezésre 2023. évi Tájékozódási Futó Sprint Liga Döntő és a SUZUKI - Esztergom Kupa Esztergom városában.
A verseny rendezője a Homokbucka Egyesület, fő támogatói: a Magyar Suzuki Zrt., Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata, és multinavigator.hu.
A versenyre közel 600 versenyző nevezett. A magyar versenyzők mellett Szlovákiából, Romániából, Horvátországból, Csehországból és Ukrajnából érkeznek a 10 és 85 év közötti versenyzők.
Az első napon, szombaton 14 órai kezdettel a Sprint Liga selejtező futama és SUZUKI-Esztergom Kupa első fordulója kerül lebonyolításra egy, a Kossuth híd környékén található versenyközponttal. A verseny a Bazilika és a Vármúzeum környékén, továbbá a 11-es főúttól a Duna felé eső utcákon zajlik.
Másnap, vasárnap 9 órai kezdettel a SUZUKI-Esztergom Kupa második fordulójára kerül sor - főként lakótelepi környezetben. A versenyközpont ezen a napon a Béke téren lesz. 10 óra 30 perckor indul a 2023. évi Sprint Liga középdöntője, ahol a legjobb 24 férfi és 24 női versenyző áll rajthoz. A kieséses versenyen a továbbjutó versenyzők 12 órai kezdettel az elődöntőben, majd 14.30 órakor a döntőben küzdenek meg az idei Sprint Liga győzelemért. Emellett 13 órai kezdettel a SUZUKI- Esztergom Kupa harmadik fordulója is elrajtol, ami Szent Tamás-hegy környékén lesz.
A Sprint Liga címekért nagy csata várható, a helyezettek a támogatóknak köszönhetően komoly díjazásban fognak részesülni, továbbá egy Neuzer kerékpárt is kisorsolunk az indulók között.
Facebook oldal: https://www.facebook.com/robesztergom2022
Instagram oldal: https://www.instagram.com/suzuki_esztergom_kupa_2023/

További részletek: ITT

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020