Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Beszámoló a 2023.02.24. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről

Beszámoló a 2023.02.24. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről

23. február 24. 11:33 péntek

2023. február 24-én tartotta meg rendkívüli ülését Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselő-testülete. Hernádi Ádám polgármester az ülés elején köszöntötte a megjelenteket, megállapította, hogy az ülés törvényesen került összehívásra, azon megjelent 10 képviselő, a polgármester és mindkét alpolgármester, az ülés határozatképes. Nem vett részt az ülésen Cserép János képviselő, dr. Révfalvi Gergely képviselő, Vargáné Drevenka Györgyi képviselő.

A képviselők a meghívóban szereplő napirendet egyhangúlag elfogadták.

A meghívóban szereplő napirendi pont mellett a következő sürgősségi indítványt vették fel a napirendre: S-01 „Az Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában álló, Vargyason (Románia) található, 23847 hrsz-ú legelőn/szántón található Dániel kastély, Magház, valamint Istálló épületek értékesítésére kiírt versenytárgyalás eredményhirdetése”

A képviselő-testület az első napirendi pontban megtárgyalta és elfogadta az Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről szóló 2/2022. (II.10.) önkormányzati rendelet módosítását. A Hivatal a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően elkészítette az önkormányzat 2022. évi költségvetéséről szóló 2/2022. (II.10.) önkormányzati rendelet módosítására vonatkozó rendelet tervezetét. A rendelet módosításánál a következők kerültek beépítésre:

  • a képviselő-testület és átruházott hatáskörben a bizottságok, valamint a polgármester költségvetést érintően hozott döntései, átcsoportosítási határozatai,
  • a MÁK által közölt központi támogatás előirányzatváltozásai, egyéb központi költségvetésből, előirányzatból származó támogatások előirányzatai,
  • az önkormányzat többletbevételei, valamint az intézmények kiadásai előirányzatainak csökkentése miatti előirányzat módosítás.

Az utolsó napirendi pontban döntött a képviselő testület a Vargyason található, 23847 hrsz-ú legelőn/szántón a Dániel kastély, Magház, valamint Istálló épületek értékesítésére kiírt versenytárgyalás eredményhirdetésről, melyet 12 igen szavazattal fogadtak el.

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020