Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Lakossági tájékoztatás elhullott háziállatokról

Lakossági tájékoztatás elhullott háziállatokról

21. augusztus 01. 12:22 vasárnap

Hivatalunkba érkezett bejelentések alapján tudomásunkra jutott, hogy a városban több kisállat eddig ismeretlen okok miatt elhullott. A bejelentések szerint nem kizárt, hogy mérgezés áldozatává váltak.

Kérjük a háziállatok egészségének védelme érdekében azokat kizárólag pórázon sétáltassák és fokozott figyelemmel kísérjék mozgásukat, ne engedjék, hogy a közterületen talált élelmiszereket elfogyasszák. Kutyasétáltatáshoz ajánljuk a városban található kutyafuttatók használatát.

Az Esztergom Város Önkormányzata megbízásából rágcsálóirtást végző szervezet kizárólag a jogszabályi előírásoknak megfelelő irtószert használ, mely elsősorban a városi szennyvíz és csatornahálózatban kerül kihelyezésre.

Amennyiben indokolt a felszíni irtószerkihelyezés, úgy gondoskodnak a méreganyag nem célszervezetekbe történő bejutásának megakadályozásáról. A vállalkozó által használt irtószer „kutyabiztos” technológiával készül és egy bitrex nevezetű keserű anyagot tartalmaz, amit a kutyák nem fogyasztanak el. A brodifakumot tartalmazó rágcsálóirtó blokk véralvadásgátló hatású, ellenszere a K1 vitamin.

Kérjük a lakosság fokozott elővigyázatosságát!

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020