Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Ideiglenesen módosul a forgalom

Ideiglenesen módosul a forgalom

22. április 27. 11:13 szerda

Most vasárnap (05.01.) kerül megrendezésre Esztergomban a középtávú, de annál nehezebb szinttel rendelkező "Kínok kínja" nevű kerékpáros országúti mezőnyverseny. A verseny vegyes tereppel 3 körben sík tereptől a meredek emelkedőig, a lejtőn való lefele száguldásig, és a pihentetőbb sík terület várja az indulókat.

A verseny ideje alatt részleges korlátozás lesz a Bánomi áttörésen. Csak a felfele menő forgalom lesz engedve a menetirány szerinti bal oldali sávon. A lefele jövő forgalom a Bazilika felé lesz terelve 9:50-14:30 között.

Esztergomból Dobogókőre irányuló forgalom: részleges korlátozásra/ terelésre kerül a forgalom a SUZUKI elágazásnál. A felfele menő forgalom várakoztatva lesz, vagy Esztergom-kertváros felé terelő út lesz biztosítva a veszélyeztetett időszakokban. A versenyzők nagy létszámban, nagy sebességgel közlekednek Dobogókőről lefelé. A korlátozások alól mentesülnek: helyközi buszjárat, megkülönböztető jelzést használó járművek. Ezen kívül a Pilisszentléleken és Dobogókőn élők azok, akik részleges korlátozásra számíthatnak (5-10 perces várakoztatás). Ezen kívül a pilisszentléleki kikanyarodásnál 1-2 perces esetleges várakozásra kell számítaniuk a verseny biztonságos lebonyolítása érdekében. Ez a legrosszabb esetben (amikor a főmezőny szinte teljesen egybe van) is csak kb 5-10 perces várakozást jelent.


Dobogókőről Esztergom felé irányuló forgalom: időszakos korlátozás: az erdészeti útról kikanyarodó kerékpárversenyzők részére lesz elsőbbség biztosítva. A kikanyarodás kezdete előtt 1 perccel kezdődik a zárás, és a biztonságos távolságot elérő versenyző után lesz a forgalom ráengedve az útra Esztergom felé. Ezen a helyszínen az előre tervezett leghosszabb várakozási idő körülbelül 10 perc, amely előre láthatólag 10:50-től fog kezdődni. Ezt követően már ilyen hosszú korlátozás nem lesz, a versenyzők megjelenésével még 1-2 perces zárás várható a megjelölt idősávban.

Az érintett szakaszokon fokozott elővigyázatossággal közlekedjenek!

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020