Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Ideiglenes útlezárások és parkolási korlátozások

Ideiglenes útlezárások és parkolási korlátozások

22. április 27. 14:52 szerda

A Giro d’Italia nemzetközi kerékpáros körversenyhez kapcsolódóan a verseny napján, 2022. május 6-án, pénteken lezárásra kerül Esztergomban a Csatai Szabó János utca és az Esztergomi Rendőrkapitányság épülete melletti parkoló, így ezen a napon sem az utcába, sem pedig a parkolóba nem lehet majd behajtani. A VOLÁNBUSZ Zrt. tájékoztatása szerint a lezárás miatt a Csatai Szabó János utcát érintő helyijáratok is ideiglenes útvonalon közlekednek ezen a napon.

Kérjük az arra járókat, hogy az érintett útszakaszon a megváltozott forgalmi rendnek megfelelően, fokozott óvatossággal és körültekintően közlekedjenek!

2022. május 6-8. között Magyarországon rendezzük meg a Giro d’Italia nemzetközi kerékpáros körverseny első három szakaszát, a Grande Partenza-t, azaz a Nagy Rajtot. Május 6-án, pénteken Esztergomon haladnak át a világ legjobb országúti kerékpárosai, köztük Valter Attila is, aki a tavalyi évben történelmet írt, és három napon keresztülviselhette a legjobb versenyzőnek járó rózsaszín trikót.

Ez a nemzetközi verseny páratlan lehetőséget nyújt hazánknak, hiszen több mint 800 millió nézőhöz jutnak el a közvetítés képei a televízión és egyéb sajtóorgánumokon keresztül.

FELHÍVJUK FIGYELMÉT, hogy a Giro d’Italia nemzetközi kerékpáros körverseny biztonságos lebonyolítása érdekében ideiglenes útlezárások és parkolási korlátozások lépnek érvénybe, amelyek önt is érinthetik. A verseny idején bevezetett forgalmi korlátozásokról a másik oldalon található térképen, a lenti QR kód beolvasásával, illetve az alábbi  linken tájékozódhat.

FIGYELEM!

Azok a gépjárművek, amelyek a térképen feltüntetett időpontokban a jelzett szakasz(ok)on parkolnak, elvontatásra kerülnek.

Kérjük, hogy a jelzett időpontban erre tekintettel szervezze ügyeit. Ha teheti, kísérje figyelemmel a versenyt, és csatlakozzon hozzánk valamelyik szurkolói pontunkon.

Megértését köszönjük!

Az eseményre vonatkozó plakátok letölthetők: ITT ITT ITT.

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020