Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Karácsonyra újra nyitva az Aquasziget Élményfürdő!

Karácsonyra újra nyitva az Aquasziget Élményfürdő!

21. december 14. 09:11 kedd

Városunk szívében, a Prímás-szigeten elhelyezkedő Aquasziget Élményfürdő 2005-ben készült el és került átadásra. Az azóta eltelt több mint 15 év során a mindennapos működéshez elengedhetetlen javításokon kívül csupán egy jelentősebb felújításon esett át még 2015-ben. A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében Esztergom Város Önkormányzata a fürdő felújítására vissza nem térítendő támogatásban részesült. A beruházás megvalósításával Esztergom turisztikai vonzerejének és versenyképességének erősítését tűzték ki célul.

Az élményfürdő különösen kedvelt a térségben, így korszerűsítése, fejlesztése a további zavartalan működés érdekében elengedhetetlenné vált. Esztergom egyik legfelkapottabb turisztikai célpontjaként az Aquasziget rengeteg látogatót vonz, mely elősegíti a város és a régió fejlődését. Esztergom a környék turisták által egyik leglátogatottabb települése. A folyamatban lévő turisztikai fejlesztések, mint az Aquasziget felújítása, hozzájárul a lakosság életszínvonalának emelkedéséhez és egészségi állapotának megőrzéséhez, valamint, hogy növelje a városba érkező vendégek számát, ezáltal gazdasági fellendülést hozzon.

A felújítással a fürdő élettartamának növelésével a kor igényeinek megfelelő, színvonalas, modern létesítményt hoznak létre. A projekt keretében elsősorban a tetőfelületi bádogozás felújítása, az üvegtáblák cseréje, az épület szerkezetének megújítása, a padlóburkolat javítása, az ajtók cseréje történt meg. Mindemellett fontos volt a gépészeti rendszerek modernizálása, valamint a vízgépészeti rendszerének felújítása, így többek között a vízforgató és szivattyú cseréje, az épületfelügyeleti- és az épületvillamossági rendszerek modernizálása, megújítása, illetve az eszköz park megújítása.

A felújítási munkálatok már a végéhez közelednek, így az Aquasziget már karácsonykor újra várja vendégeit!

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020