Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

23. május 03. 08:39 szerda

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet csapadékvíz ingatlanon belüli gyűjtésére és hasznosítására

A pályázat kiírója: Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata

A pályázat címe: Csapadékvíz ingatlanon belüli gyűjtése és hasznosítása 2023.

A pályázat célja: Esztergom Megyei Jogú Városban a magáningatlanok területére lehulló csapadékvíz megfelelő gyűjtésével, tárolásával és felhasználásával csökkenthető az ingatlan területén lévő növények öntözésére felhasznált víz mennyisége. Ezzel egyidejűleg hozzájárulhatunk környezetünk védelméhez is.

Ennek érdekében jelen pályázat keretén belül a csapadékvíz gyűjtésére és hasznosítására hívjuk Esztergom Megyei Jogú Város lakosait, akik Esztergom Megyei Jogú Város területén kertes ingatlannal vagy kerttel, telekkel rendelkeznek, melyen az összegyűjtött csapadékvíz hasznosítható, felhasználható.

Pályázati támogatásban részesíthető:

Esztergom Megyei Jogú Városban bejelentetett lakó-, illetve tartózkodási hellyel rendelkező természetes személy, aki a pályázati felhívásnak megfelelően a jelzett határidőig benyújtja pályázati adatlapját és annak kötelező mellékleteit.

Egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be.

Jelentkezési időszak: 2023. május 15. – 2023. június 30. között.

Pályázatonként 1 db 300 literes vagy 520 literes csapadékvízgyűjtő tartály igényelhető. A korlátozottan rendelkezésre álló pályázati keretösszeg miatt az elbírálás során a pályázatok beérkezési sorrendjét vesszük figyelembe.

A Támogatott az alábbi előírásokat köteles betartani:

  • A csapadékvízgyűjtő tartály átvételének pontos idejéről és helyéről a benyújtott pályázat elbírálását követően kap tájékoztatást a pályázó.
  • A támogatás minden nyertes pályázat esetében 1 darab 300 literes vagy 520 literes műanyag csapadékvízgyűjtő tartály, amelyet az átvételtől számítva 5 éven keresztül csapadékvíz gyűjtésére kell használni és az így gyűjtött csapadékvizet hasznosítani kell.
  • A csapadékvízgyűjtő tartályt karban kell tartani, nem lehet szúnyoglárvák élőhelye, amivel szúnyogok száma növekedne. Ennek érdekében a csatorna bevezetést vagy a zárt tetőn, vagy szúnyoghálón keresztül kell kialakítani, úgy, hogy nyílt vízfelület ne legyen.

A pályázat benyújtásának végső határideje: 2023. június 30.

A benyújtási határidő a postára adás dátumát jelzi. A Bíráló Bizottság a határidőn túl feladott pályázatokat csak a következő kiosztás alkalmával tudja figyelembe venni.

A pályázati adatlap beküldése, a pályázat formai követelményei:

A kitöltött pályázati adatlapot és annak kötelező mellékleteit lezárt borítékban, 1 példányban kell benyújtani postai vagy elektronikus úton Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Osztálya részére (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.).

Pályázatot kizárólag a jelentkezési lap kitöltésével lehet benyújtani. A borítékon kérjük feltüntetni a pályázat címét: „Csapadékvíz ingatlanon belüli gyűjtése és hasznosítása 2023.”

A pályázat kiírója a kiírás szerint hiányos vagy pontatlan pályázatokat nem fogadja el, azokat hiánypótlásra szólítja fel. A hiányzó dokumentumok benyújtására egy alkalommal a felszólítást kövező 5 munkanapon belül van lehetőség.

Kötelező pályázati mellékletek:

Pályázó társasház esetén:

  • Közös képviselő/társasházkezelő megbízatásáról szóló közgyűlési határozat másolata.

A pályázatok elbírálása:

A benyújtott pályázatokat folyamatosan, beérkezési sorrendben bírálja el a Bíráló Bizottság.

A pályázattal kapcsolatos döntésről a pályázók az elbírálást követő 30 napon belül írásbeli értesítést kapnak. Az e-mail-en kiküldött értesítés megérkezéséről visszaigazolást kérünk a pályázótól! 

Pályázati kiírással kapcsolatos információk:

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítás kérhető Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Osztálya alábbi e-mail címén (varosuzemeltetes@esztergom.hu), vagy Sztrunga Szabina közműberuházási- és fenntartási ügyintézőtől a 06 (33) 542 072 telefonszámon.

14/2023. (IV.21.) önkormányzati rendelet

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020