Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Tájékoztató a megfelelő csatornahasználatról

Tájékoztató a megfelelő csatornahasználatról

21. március 05. 09:55 péntek

Tisztelettel kérjük a lakosságot, hogy a csatornahálózat és a saját ellátásuk biztonsága érdekében segítsék a szennyvíz szakszerű elvezetését és tisztítását.

Nagyon fontosak az alábbi lépések a mosdó-, illetve csatornahasználat során:

Kérjük fokozottan figyeljenek arra, hogy a szennyvízcsatornába ne kerüljön bele konyhai maradék, nedves törlőkendő, pelenka, higiéniai termék, egyszer használatos szájmaszk, gumikesztyű, oldószer, ruha, gyógyszer, gyógyszeripari készítmény és egyéb vegyi anyag sem.

Még a biológiailag lebomló törlőkendők is gyakori dugulásokat okoznak, mivel nem bomlanak le kellő gyorsasággal a csatornahálózatban, ugyanis a szennyvíz pár óra alatt jut el a tisztítóműbe, miközben a törlőkendők lebomlási ideje általában egy-két év is lehet.

Fontos megjegyezni, hogy egy nagyobb dugulás nem csak többletmunkát jelent a szennyvíztisztító telepen dolgozó munkatársaknak, hanem a háztartásokban is megjelenhet a probléma: először nem lehet lehúzni a wc-t, ezután, ha ez fokozódik, elindulhat a visszafele áramlás is.

A saját életterük védelme érdekében kérjük tehát Önöket, hogy a wc papíron kívül ne juttassanak más anyagokat a szennyvíz elvezetését szolgáló hálózatba.

Óvjuk környezetünket!

Kérjük segítsék környezettudatos viselkedésükkel a szennyvíz szakszerű, biztonságos elvezetését és tisztítását.

 

Köszönjük, ha Ön is figyel erre!

 

Forrás: MaVíz

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020