Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Tájékoztatás az első ajtós felszállás felfüggesztéséről

Tájékoztatás az első ajtós felszállás felfüggesztéséről

21. március 26. 09:21 péntek

Az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében, illetve a közszolgáltatás folyamatos fenntartása  érdekében az országos, az elővárosi és a regionális forgalomban, illetve a helyi járatokon március 29-től a Volánbusz Zrt. felfüggeszti az első ajtós felszállást, és a járművezetőket kordonnal határolja el az utastértől.

Az állami tulajdonú közlekedési társaságok összehangolt, egységes működésének köszönhetően az utasoknak a korábbi hasonló intézkedésekhez képest több lehetőségük van megvenni jegyüket vagy bérletüket: a kordonozást követően továbbra is elérhető csatornákon (pénztárak, jegykiadó automaták, Közlekedési Mobiljegy alkalmazás és társalkalmazásai), illetve a partnereknél a korábban megszokottak szerint zajlik az értékesítés. Újdonságként a MÁV-START pénztáraiban – országszerte közel 300 helyszínen – március 29-től, hétfőtől első lépésben a helyközi április havi busz bérleteket lehet megvásárolni. Az intézkedések ideje alatt folyamatosan dolgoznak további új értékesítési csatornák bevonásán.

Felhívjuk továbbá szíves figyelmüket, hogy a szájat és az orrot eltakaró maszk használata 2020. november 11-től nemcsak a zárt utasforgalmi helyiségekben, hanem az állomások és a megállóhelyek teljes területén kötelező.

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020