Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Esztergom is csatlakozik a Föld órája kezdeményezéshez

Esztergom is csatlakozik a Föld órája kezdeményezéshez

21. március 26. 18:51 péntek

Csatlakozva a „Föld órája” mozgalomhoz, 2021. március 27-én, szombaton 20.30-kor egy órára Esztergomban is kialszanak a Városháza, a Bazilika és a Szent Tamás-hegy díszvilágításának fényei.

A „Föld óráján” minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte lekapcsolják egy órára a nélkülözhető világítást, és áramtalanítják az elektromos készülékeket. A Földnek szentelt 60 perc célja nemcsak az, hogy otthonainkban és városainkban szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy az emberiség tudatára ébredjen, hogy a fenntartható jövő megteremtése és bolygónk állapotának megóvása mindannyiunk felelőssége.

“Kapcsolj le, de tartsd nyitva a szemed!” – szól az idei Föld órája jelmondata arra utalva, hogy a szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója egyre inkább a természeti értékekre és azok megóvására, ezzel együtt pedig a fenntartható életmódra helyezi a hangsúlyt. Ez nem meglepő, hiszen emberi tevékenységünk elválaszthatatlan a természettől, és hosszú távon is nyomot hagy rajta.

Az akcióhoz a következő linkre kattintva lehet csatlakozni: wwf.hu/cselekedj/foldoraja/

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020