Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Változik a belváros forgalmi rendje

Változik a belváros forgalmi rendje

21. június 25. 23:15 péntek

Városunk úthálózatának forgalomtechnikai megoldásait rendszeresen felülvizsgáljuk és a balesetmentes, ésszerű közlekedés érdekében formáljuk azokat. A belvárosi utcákon az autósok és gyalogosok egyaránt osztoznak, ezért fontos, hogy egy minden közlekedő számára biztonságos teret hozzunk létre.

A nyári időszakban egyre többen szeretnénk élvezni a város nyújtotta lehetőségeket, sétálni a Duna-parton, kiülni a Széchenyi téren egy kávéra, ezzel párhuzamosan megnő a belváros gyalogos- és járműforgalma. Emiatt 20 km/h-s sebességkorlátozás kerül bevezetésre a Kossuth Lajos utca és a Kis-Duna sétány közötti területen.

A csökkentett sebességgel történő haladás elősegíti a környezettudatos közlekedést, az utak állapotának megóvását és a balesetek elkerülését.

A sebességkorlátozás-övezet táblák kiváltják a jelenleg kihelyezett 20-as és 30-as sebességkorlátozó táblákat, így kevesebb táblával egyértelműbb forgalmi helyzet alakul ki.

A változás a következő utcákat érinti: Arany János utca (Posta irányában), Bottyán János utca, Főapát utca, IV. Béla király utca, Mikszáth Kálmán utca, Jókai Mór utca, Eszperantó utca, Deák Ferenc utca, Pór Antal tér, Szent Miklós utca és Kis-Duna sétány.

Kérjük, hogy az érintett területen a megváltozott szabályokra tekintettel, körültekintően közlekedjenek!

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020