Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
A hulladékszállítást érintő tájékoztató

A hulladékszállítást érintő tájékoztató

21. november 19. 16:37 péntek

A zöldhulladék elszállítása – mint minden évben – április és november között történik. Az idei utolsó elszállítás november 23. kedd és 24. szerdai napon esedékes. Kérjük ezt követően, decemberben már ne helyezzenek ki további zsákokat, ágakat, nyesedéket. A jövő évi elszállítás időpontjait a lenti táblázat tartalmazza, melyek alkalmával az összekötözött ágak, valamint a kizárólag a jogszabályoknak megfelelő, környezetbarát, lebomló zsákokban kihelyezett falevél, fűnyesedék és egyéb zöldhulladék kerül elszállításra. A zsákok a Vertikál Nonprofit Zrt. ügyfélszolgálatán folyamatosan beszerezhetők.

A szelektív hulladékszállítást érintő változások bevezetésével a gyűjtőszigetek megszűntek és minden esztergomi lakos számára elérhetővé vált a házhoz menő elszállítás.

Az új rendszernek köszönhetően a társasházi ingatlanhasználók is saját edényt kaptak, melyet az illegális hulladéklerakás elkerülése érdekében az épületben, az épület belső udvarában, vagy zárható ketrecben kell tárolni. Amennyiben a lakóközösség még nem kapta meg a gyűjtőedényeket, vagy további tárolókra van szükség, kérjük jelezzék a közös képviselőnek igényüket. A házhoz menő szelektív szállítás során üveg leadására nincs lehetőség, kizárólag műanyag, papír és fém csomagolási hulladék helyezhető el a kukákban. A társasházi ingatlanhasználók részére továbbra is hetente egyszer keddi vagy pénteki napokon biztosítja a szolgáltató az elszállítást, míg családi házas ingatlan esetében a lenti táblázatban jelölt időpontokban. Azon családi házas ingatatlanhasználók, akik a nyári akció keretében nem tudták átvenni a szelektív hulladék tárolására alkalmas 120 literes edényeket, továbbra is megtehetik a következő módon: a Vertikál Zrt. ügyfélszolgálati irodájában az átvételi elismervény kitöltését követően az edényt az Esztergom-kertváros Kesztölci úti hulladékátrakó-állomásán vehetik kézhez.

Az Árok utca 44. szám alatt létesített gyűjtőhelyen lehetőség van a fentieken kívül üveghulladék leadására is. Felhívjuk figyelmüket, hogy itt kizárólag érvényes szerződéssel rendelkező természetes személyek számára biztosított az átvétel és csak és kizárólag a szelektív hulladékfeldolgozás keretében gyűjtött csomagolási hulladékra vonatkozik. A gyűjtőpont folyamatos kamerás vagy személyes felügyelet alatt áll, kommunális, elektromos, építési-, és lomhulladék elhelyezése illegális hulladéklerakásnak minősül, mely minden esetben feljelentést von maga után. Továbbá kérjük, hogy a papír és műanyag hulladékot minden esetben a gyűjtőedényben lapra hajtogatva, laposra taposva vagy darabolva helyezzék el. A kialakított gyűjtőpont és környezetének állapota csak úgy maradhat rendezett, ha erre mindannyian figyelmet fordítunk. A földön semmilyen esetben ne hagyjanak hulladékot. Az edények telítettségét folyamatosan ellenőrizzük, és szükség szerint a gyakoribb elszállításról gondoskodunk.

A közületek, vendéglátó és szolgáltató egységek az Árok utca 44. telephelyen kialakított gyűjtőpontot nem jogosultak igénybe venni. Részükre a Vertikál Nonprofit Zrt 2021. november 4. napjától kezdődően lehetőséget biztosít a szelektív hulladékok hulladékgyűjtő edényzetben történő gyűjtésére, illetve a Kesztölci úton található Hulladékkezelő telepen való szelektív hulladék leadására. A szolgáltatásba való bekapcsolódás feltétele a Közszolgáltatóval történő szerződéskötés. A szelektív edényzetek ürítése 2 heti gyakorisággal történik a 45. héttől kezdődően, melynek pontos napját a szerződéskötéskor adják meg. A részletekről kérjük a Vertikál Nonprofit Zrt ügyfélszolgálatán érdeklődjenek.

Minden érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakos évente egyszer térítésmentesen kérhet lomtalanítást, melynek keretében a szolgáltató elszállítja a feleslegessé vált bútorokat, textíliákat, gyerekjátékokat, kerti műanyag eszközöket, műanyag vödröket stb. A lomtalanítás során építési-, bontási, kommunális és biológiailag lebomló hulladék nem adható le. Ebben az esetben konténert szükséges rendelni a közszolgáltatótól, melyet a 0630/518-4401 telefonszámon tehetnek meg.

A társasházi szelektív hulladékszállítás heti rendszerességgel a következő helyszíneken történik:

KEDD

ARADI VÉRTANÚK TERE, ARANYHEGYI LAKÓPARK, ARANYHEGYI ÚT, BABITS MIHÁLY ÚT, BAJCSY-ZSILINSZKY ÚT, BÁNFI LUKÁCS ÚT, BÁNOMI LAKÓPARK, BÁNOMI LAKÓTELEP, BÁNOMI ÚT, BÉKE TÉR, IRINYI JÁNOS UTCA, KOSSUTH LAJOS UTCA, KÖLCSEY FERENC UTCA, LEININGEN KÁROLY UTCA, LŐRINC UTCA, MAGYARY LÁSZLÓ UTCA, MARTSA ALAJOS UTCA, MINDSZENTY TÉR, MONTEVERDI UTCA, PÁZMÁNY PÉTER UTCA, RÁKÓCZI TÉR, RÉNYI REZSŐ UTCA, ROZETTI LÁZÁR DIÁK UTCA, RUDINAI MOLNÁR ISTVÁN UTCA, SEMMELWEIS UTCA, VASKAPUI ÚT, VÁR UTCA 

PÉNTEK

BAROSS GÁBOR ÚT, BOTTYÁN JÁNOS UTCA, BUDAI NAGY ANTAL UTCA, DEÁK FERENC UTCA, DOBOGÓKŐI ÚT, ERZSÉBET KIRÁLYNÉ UTCA, GALAGONYÁS ÚT, KESZTÖLCI ÚT, KIS DUNA SÉTÁNY, KISS JÁNOS ALTÁBORNAGY UTCA, MÓRICZ ZSIGMOND UTCA, NÉMETH LÁSZLÓ UTCA, SCHALKHÁZ FERENC UTCA, SCHLEIFER MÁTYÁS UTCA, SCHWEIDEL JÓZSEF UTCA, SIMOR JÁNOS UTCA, SUGÁR ÚT, SZALÉZI UTCA, SZÉCHENYI TÉR, TÁTI ÚT, WESSELÉNYI MIKLÓS UTCA

A hulladékszállítással kapcsolatos panaszbejelentéseikkel kérjük a Vertikál Zrt. ügyfélszolgálatát keressék.

Az ügyfélszolgálat elérhetőségei, ahol a hulladékszállítással kapcsolatos további ügyintézésre is lehetőség van:


Cím: 2500 Esztergom, Pór Antal tér 1.

Email: ugyfelszolgalat@vertikalzrt.hu

Telefon: 06-22/576-070

Ügyfélfogadási idő:

hétfő: 7:00 - 19:00;
kedd: 8:00-12:00;
szerda: 12:00 - 16:00;
csütörtök: 8:00-12:00 óráig;
péntek: zárva

 

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020