Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Lakossági szennyvízelszállítások ellenőrzése Esztergom területén

Lakossági szennyvízelszállítások ellenőrzése Esztergom területén

22. január 21. 22:19 péntek

Az idei évben is megkezdődik a lakossági szennyvízelszállítások ellenőrzése Esztergom területén.

Felhívjuk az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy az ingatlan tulajdonosa köteles a zárt tárolóban tárolt lakossági szennyvizek szippantó gépjármű segítségével történő elszállításról, valamint az elszállítást igazoló, tárgyévre és az előző évre vonatkozó dokumentumok őrzéséről gondoskodni.
Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének az Esztergom Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 20/2019. (XI.26.) önkormányzati rendeletének 22. §-a szerint Esztergom teljes közigazgatási területén tilos a háztartási szennyvizek szikkasztása. A rendelet alapján az ingatlanok területén keletkező szennyvíz csak teljesen zárt tárolóban, vagy CE megfelelősségi jelöléssel rendelkező szennyvízkezelő berendezés alkalmazása révén helyezhető el.
Esztergom Város Önkormányzat Polgármesterének a háztartási szennyvíz elszállításáról szóló 20/2020. (V.22.) rendelete alapján a közüzemi csatornahálózatba vagy – a vízgazdálkodási hatósági jogkör gyakorlásáról szóló kormányrendeletben meghatározott módon engedélyezett egyedi szennyvízkezelés után – befogadóba nem vezetett háztartási szennyvíz begyűjtését a Schwéger Szolgáltató Bt. mint közszolgáltató látja el Esztergom város közigazgatási területén.
A háztartási szennyvíz elszállításának igényét bejelenteni hétköznap 07:00-15:00 óra között a + 36 30/ 634-6466 és a + 36 30/ 986-8248 telefonszámokon lehet.
Az ingatlan tulajdonosa köteles az önkormányzat által szervezett kötelező közszolgáltatást igénybe venni, és az ingatlanán keletkező háztartási szennyvíz közszolgáltatónak történő átadásáról a rendeletben meghatározott módon gondoskodni.
Az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal ellenőrzést végző munkatársai a képen látható mintának megfelelően kiállított – a közszolgálati igazolványok igénybevételének és használatának szabályzatáról szóló 1/2021. (I. 25.) számú Jegyzői Utasítás szerinti – igazolvánnyal rendelkeznek, amelyet az ellenőrzés kezdetén a tulajdonosnak felmutatnak.

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020