Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Csaknem 1 milliárd forintból újultak meg dunai kikötők

Csaknem 1 milliárd forintból újultak meg dunai kikötők

22. május 09. 09:26 hétfő

A MAHART PassNave Személyhajózási Kft. 900 570 000 forint értékben hajtott végre infrastrukturális fejlesztéseket Dömös, Esztergom, Komárom, Visegrád és Zebegény kikötőiben. A cél a vízi személyszállítási logisztika feltételeinek fejlesztése és a szolgáltatás színvonalának növelése volt mind a nemzetközi szállodahajók, mind a menetrendszerinti kiránduló- és szárnyashajók vonatkozásában.

A projekt tartalmának bemutatása:

Az érintett települések kikötőiben új ponton és híd bekötése, illetve a kikötőterület rendezése történt meg, Komáromban megújult az állomásépület, Esztergomban pedig egy új, teljes körű infrastruktúrát biztosító kiszolgálóegység jött létre. Mindezek elősegítik a kikötésszámok növekedését, ezáltal a települések turizmusának fejlődését. A projekt keretében több helyszínen kerékpártárolókat telepítettek, valamit új parkolóhelyeket alakítottak ki, hogy ezáltal is ösztönözzék a turistákat, továbbá a lakosságot a vízi közlekedés és a hajójáratok igénybevételére.

A fejlesztés 500 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást kapott a Széchényi 2020 Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program részeként. A támogatás finanszírozása kohéziós alapból és hazai központi költségvetési forrásból valósult meg.

További információ kérhető a titkarsag@mahartpassnave.hu e-mail címen!

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020