Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Befejeződtek az esztergomi óvodák 2022. évre tervezett felújítási munkálatai

Befejeződtek az esztergomi óvodák 2022. évre tervezett felújítási munkálatai

22. november 23. 09:05 szerda

Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja a megfelelő óvodai környezet kialakítását a gyermekek játékos fejlődése érdekében. Ezért az idei évben is folytatódtak a felújítási munkák az Önkormányzati fenntartású óvodákban és a bölcsödében, melyek az intézményvezetők részéről beérkezett igények és a műszaki felmérések alapján összeállított ütemterv szerint kerültek elvégzésre. Az Önkormányzat által megrendelt felújítási munkák bruttó 30.124.591 Ft értékben valósultak meg.

A Belvárosi Óvodában megtörtént a homokozónál található emelt ágyást szegélyező facölöpök cseréje; ezenkívül a 3 mellékhelyiségben elbontásra került 9 db mosdó a mosdópulttal együtt és 9 db wc, valamint a wc-ket elválasztó paravánok. A karbantartók a mosdókban kicserélték a sérült padló- és falburkoló lapokat. Új mosdópultok kerültek kialakításra, amelyekbe helyiségenként 3 mosdókagyló és 3 új csaptelep került beépítésre (összesen 9 db). Új fogmosó pohár tartó polcok kerültek a mosdók köré. Az elbontott gyermek wc-k helyére új wc csészék és új wc öblítő tartályok, míg a wc csészék közé új elválasztó paravánok lettek beépítve, amelyekre szintén új wc papír tartók kerültek felszerelésre. Mindhárom helyiség átesett tisztasági festésen valamint új felületkezelést kaptak a korrodálódott fűtőtestek.

Az Erzsébet Királyné Óvodában tisztasági festés, a csapadékvíz-elvezető rendszer egy részének cseréje valósulhatott meg az idei évben.

A Honvéd Utcai Óvodában a galériák, valamint a parketta felújítására került sor.

A Szentgyörgymezei Óvodában sor került a hintaállvány cseréjére, és a hinta körül gumiőrleményes ütéscsillapító felület került kialakításra.

A Zöld Óvodában tetőfelújítás került elvégzésre, ennek során megtörtént a meglévő tető héjazat, a lécváz, a régi bádoglemezek és az ereszcsatorna rendszer bontása. Elvégzésre került a fóliázás, lécezés és ellenlécezés, megerősítésre került a tetőszerkezet. Kialakításra került az oromdeszka, megtörtént az új deszkázat lefestése, valamint a cserépfedés.

A Kertvárosi Óvodában az 1910-es években megépült épület homlokzati hőszigetelése valósult meg üvegszövetháló-erősített komplett hőszigetelő rendszerrel, EPS hőszigetelő lapokkal.

Az Aprófalva Bölcsődében a homokozó fölötti napellenző ponyvák javítása valósult meg.

Az Angyalkert Óvoda udvarán biciklizésre is alkalmas járda került kialakításra.

Az Aranyhegyi Óvoda valamennyi helyiségére kiterjedő festési munkálatok kerültek elvégzésre.

A Bánomi Óvoda udvarán megtörtént az óvoda dróthálós kerítésének elbontása, és helyette teljes hosszban fémrácsos kivitelű kerítés került kiépítésre. Ezenkívül az óvoda helyiségeinek mennyezetfelújítása és tisztasági festése is történt

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020