Kisfaludy Program
Interreg
Széchenyi2020
Befejeződtek az esztergomi óvodák 2022. évre tervezett felújítási munkálatai

Befejeződtek az esztergomi óvodák 2022. évre tervezett felújítási munkálatai

2022. november 23. 09:05 szerda

Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata kiemelten fontosnak tartja a megfelelő óvodai környezet kialakítását a gyermekek játékos fejlődése érdekében. Ezért az idei évben is folytatódtak a felújítási munkák az Önkormányzati fenntartású óvodákban és a bölcsödében, melyek az intézményvezetők részéről beérkezett igények és a műszaki felmérések alapján összeállított ütemterv szerint kerültek elvégzésre. Az Önkormányzat által megrendelt felújítási munkák bruttó 30.124.591 Ft értékben valósultak meg.

A Belvárosi Óvodában megtörtént a homokozónál található emelt ágyást szegélyező facölöpök cseréje; ezenkívül a 3 mellékhelyiségben elbontásra került 9 db mosdó a mosdópulttal együtt és 9 db wc, valamint a wc-ket elválasztó paravánok. A karbantartók a mosdókban kicserélték a sérült padló- és falburkoló lapokat. Új mosdópultok kerültek kialakításra, amelyekbe helyiségenként 3 mosdókagyló és 3 új csaptelep került beépítésre (összesen 9 db). Új fogmosó pohár tartó polcok kerültek a mosdók köré. Az elbontott gyermek wc-k helyére új wc csészék és új wc öblítő tartályok, míg a wc csészék közé új elválasztó paravánok lettek beépítve, amelyekre szintén új wc papír tartók kerültek felszerelésre. Mindhárom helyiség átesett tisztasági festésen valamint új felületkezelést kaptak a korrodálódott fűtőtestek.

Az Erzsébet Királyné Óvodában tisztasági festés, a csapadékvíz-elvezető rendszer egy részének cseréje valósulhatott meg az idei évben.

A Honvéd Utcai Óvodában a galériák, valamint a parketta felújítására került sor.

A Szentgyörgymezei Óvodában sor került a hintaállvány cseréjére, és a hinta körül gumiőrleményes ütéscsillapító felület került kialakításra.

A Zöld Óvodában tetőfelújítás került elvégzésre, ennek során megtörtént a meglévő tető héjazat, a lécváz, a régi bádoglemezek és az ereszcsatorna rendszer bontása. Elvégzésre került a fóliázás, lécezés és ellenlécezés, megerősítésre került a tetőszerkezet. Kialakításra került az oromdeszka, megtörtént az új deszkázat lefestése, valamint a cserépfedés.

A Kertvárosi Óvodában az 1910-es években megépült épület homlokzati hőszigetelése valósult meg üvegszövetháló-erősített komplett hőszigetelő rendszerrel, EPS hőszigetelő lapokkal.

Az Aprófalva Bölcsődében a homokozó fölötti napellenző ponyvák javítása valósult meg.

Az Angyalkert Óvoda udvarán biciklizésre is alkalmas járda került kialakításra.

Az Aranyhegyi Óvoda valamennyi helyiségére kiterjedő festési munkálatok kerültek elvégzésre.

A Bánomi Óvoda udvarán megtörtént az óvoda dróthálós kerítésének elbontása, és helyette teljes hosszban fémrácsos kivitelű kerítés került kiépítésre. Ezenkívül az óvoda helyiségeinek mennyezetfelújítása és tisztasági festése is történt