Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Szent István Strandfürdő Sport és Egészségturisztikai fejlesztése

Szent István Strandfürdő Sport és Egészségturisztikai fejlesztése

22. december 12. 13:42 hétfő

• a Kedvezményezett neve

Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata

• a támogatott projekt címe,

Szent István Strandfürdő Sport és Egészségturisztikai fejlesztése

• pályázat azonosító száma

ET-2020-02-121

• a szerződött támogatás összege,

2.500.000.000 Ft

• a támogatás mértéke (%-ban),

100 %

A strandfürdő együttes rekonstrukciója során közel 700 m2-es fogadóépület valósul meg. A tervek szerint a 4100 m2 minőségi, a szükséges infrastruktúrával ellátott pihenőterület alakul ki, mely 512 fő befogadóképességet jelent. Bővül az épületegyüttes egy új beléptetőépülettel, a gőzfürdő és a fürdőszálló között, így az új központi öltözőblokkon keresztül megközelíthető télen is valamennyi épület, akadálymentesen, fedett átjárón keresztül. Az új épületben kap helyet egy központi pénztár, üzemeltetői irodák, pihenők, mosdóblokkok, illetve a Mala alagútrendszerhez innen nyílik lejárati lehetőség.

A műemléki, szecessziós fedett uszoda tartószerkezeti beavatkozásra szorul, évek folyamán, a hőhidas acél tetőszerkezet, a vasalás nélküli betonon kiálló acélszerkezet leginkább télen károsító mozgásokat eredményezett. Egy új, független szerkezeti rendszerrel megoldható az eredeti külső falak tehermentesítése, így nem szükséges az elbontásuk, ez szűkebb belső teret eredményez. Teljes átépítésre kerül a belső medence, kialakításra kerül két vízállású koracél tanmedence, az ikonikos vízköpő fej visszaállításra kerül és

Felújításra kerül a nagymedence is, gépészeti csövek cseréje és bővítése után egységes vízzáró, csúszásmentes burkolás készül, alkalmassá téve a vízforgatásra, a jelenlegi vízbefúvó rendszer átépítésével. A téli sátor elhelyezéséhez a medence környezetében télen fűtött betonfelületet épül ki, csúszásmentes és UV álló műgyanta bevonattal.

Épül egy új téliesíthető strandbüfé a kabinsor folytatásaként, mely az új városi tér felé és a strand felé is szolgál, biztosítva az átláthatóságot a strand és a sétány közt.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020