Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Útlezárás a Babits Mihály úton

Útlezárás a Babits Mihály úton

22. december 20. 14:29 kedd

Az Esztergomi Vaszary Kolos Kórház területén végzett építési munkálatok során elhelyezésre kerülő berendezések daruzásának idejére forgalom elterelés lép életbe a Babits Mihály úton. Az utca egy szakaszának lezárására 2022. december 21-én (szerdán) 06.00 órától 17.00 óráig kerül sor a következők szerint.

 

A gépjárműforgalom elől teljes szélességében lezárásra kerül a Babits Mihály útnak az Irinyi János utca és a Semmelweis utca közötti szakasza. 

Félpályás lezárásra kell számítani a Babits Mihály útnak a Semmelweis utca és a Petőfi Sándor utca közötti szakaszán, ahol csak a Semmelweis utcából a Petőfi Sándor utcára érkező, egyirányú forgalom haladhat keresztül. 

 

A munkálatok ideje alatt az 1 jelzésű helyi és az érintett 8517-es* és a 8518-as* vonalszámon közlekedő regionális autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek, és nem érintik az „Esztergom, Irinyi u.” elnevezésű megállóhelyet. Az 1-es jelzésű helyi autóbuszjáratok a „Kórház” elnevezésű megállóhely után egyenesen a Kölcsey Ferenc utcán közlekedve érik el a járati útvonalat. Az érintett 8517 és 8518-as számú autóbuszvonalon közlekedő autóbuszjáratok a következő módosított útvonalon, az érintett megállóhelyeket fordított sorrendben érintve közlekednek. A módosított útvonal: Dobogókői út – Terézia utca – Kossuth Lajos utca – Vörösmarty utca – Kölcsey Ferenc utca – eredeti útvonal.

 

Kérjük az arra járókat, hogy az érintett útszakaszon a megváltozott forgalmi rendnek megfelelően, fokozott óvatossággal és körültekintően közlekedjenek!

 

*8517 Esztergom-Tokod-Sárisáp-Csolnok-Dorog-Esztergom

*8518 Esztergom-Dorog-Csolnok-Sárisáp-Tokod-Esztergom

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020