Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Az országos vízipisztoly-csata eredménye

Az országos vízipisztoly-csata eredménye

23. augusztus 21. 09:50 hétfő (11 hónapja)

A Magyar Fürdőszövetség sajtóközleménye szerint sikerült a rekordállítás, sőt rekorddöntés is lett a Fürdőszövetség által szervezett akcióban, az országos vízipisztoly-csatában. Az augusztus 19-re meghirdetett programhoz a Fürdőszövetség 37 tagfürdője csatlakozott, országszerte megközelítőleg 5900 fürdővendég vett részt valamelyik strandon a fergeteges vízipisztoly-csatában. Ezzel új rekord született a helyszínek- és a résztvevők számát is illetően.

1.Rekordot állítottunk fel a helyszínek számát tekintve, 14 órától – 15 percen át – vízipisztoly-csata folyt országszerte 37 helyszínen. (Eddig ez egy-egy önálló helyszínen történt.)

2.Új rekord született a Magyarországon egy időben legtöbben vízipisztoly-csatát játszó fürdőzők száma: kerekítve összesen 5900 fő (a hitelesítési jegyzőkönyv szerinti +/-10% hibahatárral).

3.Egyúttal pedig a rekorddöntés is sikerült az egy helyszínen vízipisztoly-csatát játszók számát tekintve. Túlszárnyalva a szigetvári fürdő eddigi rekordját, a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőben 1200 fő vett részt az eseményen.

A rekordokat a Magyar Rekord Egyesület irányította és hitelesítette.

Az esztergomi Aquasziget Élményfürdőben 216 Fő vett részt a vízipisztoly-csatában, ezzel a 37 fürdőből a 6. helyen végzett városunk a csatázók számában!

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020