Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Beszámoló a 2024.01.31. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről

Beszámoló a 2024.01.31. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről

24. január 31. 13:16 szerda (6 hónapja)

2024. január 31-én tartotta meg rendkívüli ülését Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselő-testülete. Dr. Alberti Péter alpolgármester az ülés elején köszöntötte a megjelenteket, megállapította, hogy az ülés törvényesen került összehívásra, azon megjelent 9 képviselő és mindkét alpolgármester, az ülés határozatképes. Nem vett részt az ülésen Hernádi Ádám polgármester, Torma László, Varga Krisztián, Vargáné Drevenka Györgyi és dr. Révfalvi Gergely képviselők.

A testület a napirendi pontok tárgyalását egyhangúlag elfogadta.

Az első napirendi pontban a képviselők 8 igen 2 tartózkodás mellett megalkották Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata 2024. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendeletét, valamint 8 igen és 2 tartózkodás mellett elfogadták a hozzá tartozó határozatot. A rendelet értelmében az idei évben az összevont bevételi és kiadási összege 25 295 467 560 Ft lesz.

A második napirendi pontban 8 igen 2 tartózkodás mellett döntött a testület a településkép védelméről szóló 22/2017. (IX.29.) önkormányzati rendelet módosításáról (TKR3m) és a hozzá kapcsolódó határozatról. Ezt követően a képviselők egyhangúlag döntöttek a Komárom-Esztergom Vármegyei Területfejlesztési Konzultációs Fórum ügyrendjének elfogadásáról.

Majd „Esztergom város különböző területén közvilágítási lámpatestek korszerűsítése Smart rendszer kialakításával” született egyhangú döntés. Mivel Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzatának közigazgatási területén a meglévő közvilágítási lámpatestek elavultak, ezek magas üzemeltetési költségterhet jelentenek a település számára, ezért – energiahatékonysági célzattal – szükségessé vált azok korszerűsítése, melyet LED, Smart és Dimmelt lámpatestekre történő cserével kíván megvalósítani a város.

Az ötödik napirendi pontban a Strigonium Számviteli és Gazdasági Tanácsadó Zrt. Közszolgáltatási szerződésének módosításáról 8 igen 2 tartózkodás mellett döntött a képviselő-testület.

A rendkívüli ülés utolsó napirendi pontjában a Zöld-Út Esztergom Kft. közszolgáltatási szerződésének 7. számú módosításáról született döntés, melyet szintén 8 igen 2 tartózkodással fogadott el a testület.

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020