Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
10 Csoda Esztergomban

10 Csoda Esztergomban

24. február 22. 12:20 csütörtök (59 napja)

10 Csoda Esztergomban
fotópályázat

2024 a fotózás éve Esztergomban, így az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. fotópályázatot hirdet.
Cél: Esztergom város életének megörökítése különféle tematikák, aspektusok szerint.

Várjuk azon fotósok jelentkezését, akik előre meghatározott tematika alapján egy hónapra birtokukba veszik Esztergom városát és megörökítik a városi élet egyes mozzanatait, épületeit, természeti jelenségeit, hangulatát. A feladat olyan turisztikai fotók készítése, amelyek részben kültéri kiállításon, részben közösségi média megjelenésben pozitív és érdeklődést keltő aspektusát mutatják be a városnak.

Fotózási témák havi bontásban:

 • 2024. március ▪ makró Esztergomban,
 • 2024. április ▪ napszakok Esztergomban,
 • 2024. május ▪ zöld Esztergom,
 • 2024. június ▪ Esztergom mozgásban,
 • 2024. július ▪ a Duna és Esztergom,
 • 2024. augusztus ▪ hangulat és éjszakai élet Esztergomban,
 • 2024. szeptember ▪ egyház és Esztergom,
 • 2024. október ▪ színek Esztergomban.

A pályázatra jelentkező fotósoknak az adott hónapban 3 nap áll rendelkezésükre a fotók elkészítésére. Az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. ez idő alatt közreműködő segítséget nyújt a fotózási helyszínek megközelítésében, valamint az érintett helyszínekre és épületekbe való bejutásban.

A projekt során minimum 10 db, nyomdai minőségű, utómunkázott fotó elkészítését és leadását várjuk.

Az elkészült fotókat első körben JPG formátumban kérjük leadni minimum 3500 pixeles oldal hosszúsággal. A későbbiekben a leválogatott képeket pedig az alábbi paraméterek szerint kérjük leadni: CMYK színtér, 8 vagy 16 bites színmélység, TIFF formátum. További specifikációk egyéni egyeztetés alapján.  

A résztvevő fotósok közreműködését tiszteletdíj formájában egyedi megállapodás szerint honoráljuk. 

Az elkészült fotókból Esztergom Megyei Jogú Város valamint az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. a 2024-es év során minimum két alkalommal kiállítást rendez.

A projekt során elkészült képek Esztergom Megyei Jogú Város tulajdonát képezik. A szerzőknek a fotók hivatalos bemutatását követően lehetőséget biztosítunk azok saját felületükön való felhasználására, kiállításon való bemutatására előzetes egyeztetés alapján.

A pályázaton résztvevő fotós vállalja, hogy maximum 3 alkalommal, részt vesz a kiíró által szervezett sajtótájékoztatón, vagy egyéb a pályázathoz köthető eseményen előzetes egyeztetés alapján.

A jelentkezéseket az esztergom@tourinform.hu e-mail elérhetőségre várjuk, az alábbi dokumentumok és információk csatolásával: 

 • - Egy minimum 500 karakter terjedelmű bemutatkozó anyag, amely tartalmazza a személyes adatokat, valamint minimum 15db referencia fotót,
 • - költségigény megjelölését,
 • - adott témakör és hónap iránti érdeklődés megjelölését,
 • - valamint kérjük legalább egy jó minőségű saját portré csatolását. 

A jelentkezés önmagában nem jár kötelezettséggel, minden beérkező jelentkezést fogadunk, és az anyagban szereplő elérhetőségeken kollégáink felveszik a jelentkezőkkel a kapcsolatot.

A pályázat jelentkezési határideje: 2024. március 6.

Kapcsolattartó: Nagy Norbert - Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft.

Elérhetőségek: nagy.norbert@visitesztergom.hu, Tel.: +36307105090. 

 

 

Városi sziluett
Interreg Kisfaludy Széchenyi2020