Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Szúnyoggyérítés földön és levegőben

Szúnyoggyérítés földön és levegőben

21. július 29. 21:29 csütörtök

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén légi és földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja:

A légi kémiai védekezés 2021. augusztus 2. napján, napnyugtát megelőző 1,5 órában. Tartaléknapok augusztus 3. és 4.

A földi védekezés 2021. augusztus 4. napján, napnyugta utáni órákban. 

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020