Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Elektronikai hulladékgyűjtő napok

Elektronikai hulladékgyűjtő napok

21. december 13. 09:08 hétfő

Pénteken és szombaton lesz lehetőség a háztartásokban keletkezett, feleslegessé vált elektronikai hulladék leadására Esztergomban.

Az akciót 2021. december 17-én és 18-án, 3 helyszínen rendezzük, a hulladék átadása díjmentes. 

- Esztergom, GAMESZ telephely, Dózsa György tér (Szentgyörgymező)
- Esztergom, Gőzhajó utcai parkoló
- Esztergom-kertváros, Szalézi lakópark buszmegálló melletti terület (111-es út és Strázsa utca kereszteződésében)

2021. december 17-én és 18-án, mindkét nap 8:00-19:00 óráig.

A gyűjtés keretében kizárólag bontatlan háztartási elektronikai berendezések (tv, monitor, hűtő, mobiltelefon, laptop és más szórakoztató-elektronika, konyhai, és fürdőszobai gépek, kábelek, vezetékek) átvételére lesz lehetőség. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a hiányos, rongált, törmelékes vagy erősen szennyezett eszközöket nem áll módunkban átvenni. Ez nem azt jelenti, hogy a sérült, hibás eszközöket nem vesszük át, hanem az eszközök darabjait, hiányos alkatrészeit, illetve azokat az elemeket nem lehet leadni, ami az újrahasznosítási folyamatban értéket nem képez (pl. hűtőszekrény váza, nyomtató műanyag fedele, mikrohullámú sütő ajtaja stb.)

Továbbá nem veszünk át irodatechnikai berendezések működtetéséhez szükséges kellékeket (tintapatronok, tonerek – nyomtatókat csak a festékpatron nélkül), CD, DVD lemezeket, elemet, akkumulátort.
Az akció során folyamatos felügyelettel biztosítjuk, hogy csakis a feltételeknek megfelelő berendezések kerüljenek elhelyezésre. A begyűjtött hulladékot az európai előírások szerint feldolgozzák, és a kinyert anyagokat újra visszaforgatják a termelésbe.

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020