Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo

Ideiglenesen lezárásra kerül a Gőzhajó utca

22. január 24. 14:49 hétfő

A Pézsa Tibor Sportcsarnok bővítésének kivitelezése során daruzási és közműépítési munkák elvégzése miatt az Esztergom, Gőzhajó utcában – a korábbi tájékoztatásnak megfelelően – ideiglenes forgalomtechnikai korlátozásokra kerül sor. Ennek keretében 2022. január 25-én, 26-án és 27-én 7:00 és 18:00 óra között lezárásra kerül a Gőzhajó utca.

A munkálatok ideje alatt a Vitéz János Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és a Gőzhajó utcai ingyenes, murvás parkoló megközelítése csak a Táncsics Mihály utca felől lesz lehetséges, a Hősök terén lévő körforgalom Kossuth Lajos utcai ága előtt kihelyezett tájékoztató tábla szerint.

A Gőzhajó utca ideiglenes lezárásának ideje alatt a Helischer József útnak Mária Valéria hídra történő felhajtó szakaszán elhelyezett balra kanyarodni tilos tábla, illetve az itt lévő záróvonal hatálya ideiglenesen feloldásra kerül. Az ideiglenes módosítás lehetővé teszi a városközpont, illetve az iskola és a murvás parkoló irányába történő szabályos balra kanyarodást azon gépjárművezetők számára, akiknek figyelmét elkerüli a Hősök terén elhelyezett ideiglenes tájékoztató tábla, és a Gőzhajó utca lezárása miatt továbbhaladásra kényszerülnek a Nagy Duna sétányon. Az építési munkák befejeztével az eredeti forgalomszabályozási állapot visszaáll, így ezt követően ismét tilos lesz ezen a helyen a balra kanyarodás.

A balesetveszélyes helyzetek kialakulásának megelőzése érdekében felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy a Mária Valéria hídról érkezők – akár a Táncsics Mihály utcán, akár a Helischer József úton haladnak tovább – elsőbbséget élveznek a Helischer József útról balra kanyarodni szándékozókkal szemben. Kérjük, hogy az ideiglenes lehetőséggel élve balra kanyarodók minden esetben győződjenek meg arról, hogy a hídról érkezők számára az elsőbbséget biztosítják, és a megfelelő időben kezdjék meg kanyarodási szándékuk jelzését, hogy a követő járművek ezt észlelve időben lassíthassanak.

Kérjük az arra járókat, hogy az érintett útszakaszon a megváltozott forgalmi rendnek megfelelően, fokozott óvatossággal, körültekintően közlekedjenek! 

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020