Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Beszámoló a 2022.08.25. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről

Beszámoló a 2022.08.25. napján megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről

22. augusztus 31. 12:43 szerda

2022. augusztus 25-én megtartotta soron következő rendkívüli ülését Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzat képviselő-testülete. Hernádi Ádám polgármester az ülés elején köszöntötte a megjelenteket, megállapította, hogy az ülés törvényesen került összehívásra, azon megjelent 10 képviselő, a polgármester és mindkét alpolgármester, az ülés határozatképes. Nem vett részt az ülésen Cserép János, Heckel Zoltán és Vargáné Drevenka Györgyi képviselő.

A polgármester tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy 2022. július 17-én az időközi választáson megválasztották Varga Krisztiánt az 1. számú választókerület képviselőjének, aki az ülésen letette az esküjét.

Az ülés első napirendi pontjában a képviselő-testület elfogadta az Esztergom város forgalmi és parkolási rendjéről szóló 13/2018. (VI.22.) önkormányzati rendelet módosítását.

A második napirendi pontban a fenntartható városfejlesztési stratégiáról döntöttek. A képviselő-testület 2/2022. (I. 20.) határozatával elfogadta és tovább dolgozásra javasolta az FVS munkaközi verzióját. Az elmúlt hónapokban a munka tovább folyt, július végén elkészült a végleges, TOP Plusz támogatási kérelem mellékleteként benyújtható „Esztergom Megyei Jogú Város Fenntartható Városfejlesztési Stratégia 2021-2027” című dokumentum.

Ezt követően a képviselő-testület 11 igen és 1 tartózkodással elfogadta a TOP Plusz Városfejlesztési Programtervet.

Ezúton jóváhagyásra került a Strigonium Zrt. tulajdonában álló Esztergom belterület, 20377/10 helyrajzi számú ingatlan értékesítése. Az ingatlant a Strigonium Zrt. pályázati úton kívánja értékesíteni. A pályázatban meghirdetett licittárgyaláson a SPED-PACK Ingatlankezelő Kft. és a Tyco Electronics Hungary Termelő Kft. vett részt. A licittárgyalás közjegyző előtt történt, melyről jegyzőkönyv került felvételre. Az ingatlan vételára a licittárgyaláson kialakult vételár, ami 160.100.000,- Ft + ÁFA.

A képviselő-testület 12 igen szavazattal elfogadta az Esztergom, 17473 helyrajzi számú, természetben a 2500 Kossuth Lajos utca 38/B szám alatti társasház megszüntetését és újraalapítását. A Társasház az elmúlt években teljes felújításon és belső átalakításon esett át. A rendelkezésre álló jogi eszközök figyelembevételével, a felújítás és átalakítás valós állapotának ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzése a Társasház megszüntetésével és újraalapításával kivitelezhető.

A következő napirendi pont: versenytárgyalás eredményhirdetése az Esztergom belterület, 604/21 és 604/22 helyrajzi számú, természetben a 2509 Esztergom, Németh László utcában található ingatlanok értékesítésére vonatkozóan. Az Önkormányzat hivatalos lapjában és honlapján az ingatlanok meghirdetésre kerültek. A megadott határidőn belül nem nyújtottak be adatlapot, így versenytárgyalásra nem került sor.

A nyolcadik napirendi pontban a képviselő-testület döntött az Esztergom Város tulajdonában lévő Gran Spa & Sport Korlátolt Felelősségű Társasággal kötött tagi kölcsönszerződés módosításáról. A tagi kölcsönszerződés visszafizetési határidejét 2023. szeptember 30-ra módosítja.

Ezt követően döntött a képviselő-testület az S.C. Esztergom S.R.L 2022. évi támogatásáról. Az S.C. Esztergom S.R.L. ügyvezetője kérelmet nyújtott be a társaság 2022. évi támogatása iránt, melyben a cég biztonságos működésére tekintettel 8.329.068 Ft támogatási igényt jelölt meg.

A tízedik napirendi pont Pilisszentlélek víziközmű-rendszerének 2023-2037. évek közötti időszakra vonatkozó gördülő fejlesztési terv elfogadása, a felújítási és pótlási tervrész jóváhagyása az Északdunántúli Vízmű Zrt. részére, valamint a beruházási tervrész benyújtása a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal részére.

A nyílt ülés utolsó napirendi pontjában a képviselő-testület döntött a 11464, 11475/5 és 10305/1 helyrajzi számú, természetben a 2500 Esztergom, Döbönkút dűlő elnevezésű közterület Döbönkút utcára történő átnevezéséről, melyet 12 igen szavazattal fogadott el.

Ezt követően a képviselő-testület zárt ülésén tárgyalt a területi védőnői pályázó egészségügyi szolgálati jogviszonyba történő kinevezéséről, illetve az Esztergomi Honvéd Utcai Óvoda óvodavezetője felmentésének visszavonásáról.

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020