Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Nemzeti Pedagógus Kar zárókonferenciája

Nemzeti Pedagógus Kar zárókonferenciája

23. január 12. 10:33 csütörtök

A tegnapi napon, január 11-én tartotta zárókonferenciáját a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) Esztergomban, a Szent Adalbert Központban. A rendezvényen Hernádi Ádám polgármester is részt vett.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke nyitotta meg a rendezvényt, majd Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a konferencián résztvevőket.

Ezt követően Hernádi Ádám üdvözölte a megjelenteket, aki a szakképzések fontosságáról és egyre növekvő népszerűségéről beszélt. Mint mondta: „A két éve átalakított szakképzési rendszerbe pedig már több mint 10%-kal nőtt a jelentkezők száma, és egyre többen ismerik el a duális képzést, ahol a fiatal nemcsak az iskolapadban, hanem a duális képzőhelyeken is tanulja a szakmát.”

Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára beszélt a szakképzés jövőjéről a kihívások tükrében.  Stratégiai célkitűzéseik között szerepel az is, hogy a gyermekek minél jelentősebb hányada magasabb végzettséget szerezzen a saját szüleinél. Ennek érdekében többféle típusú technikum kialakítását vezették be, mind közül azonban az elsődleges az úgynevezett okleveles technikusképzés.

Salamonné Maráczi Erika, a Német-Magyar Tudásközpont képzésfejlesztési szakértője a duális képzés kamarai tapasztalatait osztotta meg a konferencia résztvevőivel, majd Kocsis Zoltán, az Audi Akademie Hungaria szakképzéséért felelős vezetője beszélt az Audi Zrt.-ben működő duális képzésről. Végezetül Szaszák Csaba, a Nemzeti Pedagógus Kar szakképzési munkacsoportjának vezetője osztotta meg tapasztalatait a KIM-NPK szakmai együttműködéséről.

A rendezvényt Iszák Tibor, a Nemzeti Pedagógus kar alelnöke zárta.

 

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020