Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Nagy Dunakanyar Evezés

Nagy Dunakanyar Evezés

23. május 03. 08:37 szerda

Nagy Dunakanyar Evezés 

2023. május 20. a Magyar Vízitúra Napja 

Esztergom

 

A Dunakanyar vízi turisztikai szolgáltatói és egyesületei a Duna mindkét partjáról összefogtak és meghirdették a Nagy Dunakanyar Evezést, amely terveink szerint a Dunakanyar legnagyobb egynapos vízitúrája lesz. 

Látványos vízi parádét szervezünk, amelyre minimum száz evezős vízi sporteszközt, és több száz evezőst várunk: lesznek sárkányhajók, kajakok, kenuk, családi hajók, evezős hajók és SUP-ok is - csak kézi hajtású eszközök. 

Eseményünk fővédnöke, a megnyitó beszédet mondja és vízre is száll velünk Dr Beer Miklós nyugalmazott váci püspök. Támogatónk a MAVITUSZ, a Magyar Vízitúra Szövetség.

Az összes hajó délben, a harangszóval egyszerre fog indulni, előre meghatározott rend szerint. 

Az eseményt a vízi rendészet és motoros kísérőhajók fogják biztosítani - az engedélyeztetés folyamatban.

A rendezvényre azokat várjuk, akik hozzánk hasonlóan szeretik a vizet, a természetet, és örömmel lesznek részesei egy különleges közösségi élménynek.

A programon részt vesznek nemcsak a dunakanyari, de az Ipoly és Garam menti szolgáltatók, önkormányzatok, egyesületek is, határon innen és túl.

A találkozó helyszíne az Esztergomi Evezősök Hajós Egylete bázisa, és az egylet előtti sóderes mederrész.

A programon részt venni kizárólag előzetes regisztrációval és a kanyari szolgáltatókhoz való jelentkezéssel lehet. A szolgáltatók és egyesületek önállóan jelölik ki a saját túrájuk végpontját, hozzák fel a vízi sporteszközöket Esztergomba, és toborozzák a saját legénységüket. 

A közös indulást megelőzően egy barátságos, pár órás Duna Partyn gyűlünk össze, ahol megismerkedünk egymással, mindenki közkinccsé teheti a nyári eseményeit, túráit, túraversenyeit, hozhatja a szórólapjait, és vízi turisztikai szempontból bemutatkozik az Ipoly és Garam mente.

A rendezvény célja a vízi turizmus, a vízi természetjárás, mint aktív, család- és környezetbarát mozgásforma népszerűsítése, különös tekintettel a régiónkban, a Dunakanyarban, az Ipolyon és Garamon. 

Az eseményt az országos és regionális médiában is bemutatjuk.

További információ és jelentkezés a Facebookon: https://www.facebook.com/nagydunakanyarevezes

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020