Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Esztergomi sikerek az országos birkózói bajnokságon

Esztergomi sikerek az országos birkózói bajnokságon

22. október 10. 13:38 hétfő

Október második hétvégéjén Mogyoródon küzdöttek meg egymással az U15-ös korosztály birkózói az országos bajnoki címekért. A kötöttfogású fiúk mezőnyében az ESMTK zárt az élen, miután négy aranyérmet is bezsebelt, majd a szabadfogású fiúk között is a pesterzsébetiek nyerték meg a csapatpontversenyt, míg a lányok versenyében az Esztergom bizonyult a legeredményesebb szakosztálynak.

Hosszú idő után ismét utánpótláskorú birkózóknak rendezett országos bajnokságot a Mogyoródi KSK birkózószakosztálya. Idősebb Kéri Zoltán kezdeményezésének köszönhetően szombaton a kötöttfogású versenyen Bárkányi Zoltánra, vasárnap a szabadfogású és női megmérettetésen pedig Csikós Ferencre emlékeztek a jelenlévők.

A kötöttfogásúak bajnokságán az ESMTK ötven pontot gyűjtött, ehhez elengedhetetlen volt, hogy négy súlycsoportban is aranyérmet szerezzen, valamint további két-két ezüst- és bronzérmet is bezsebelt.

Másnap a szabadfogásúaknál negyven pont és két bajnoki cím is elég volt az erzsébetieknek a csapatpontverseny elsőségéhez, pedig a Vasas is két aranyérmet tudhatott magáénak. A lányoknál is volt duplázás, az Esztergomi BSE két súlycsoportban is bajnokot ünnepelhetett, sőt, mi több, a csapatpontversenyben is az élen zárt.

A 2022. évi U15-ös kötöttfogású versenyszámban 44 kg-ban Czuczor Ervin (Esztergomi BSE) lett az országos bajnok.

A 2022. évi U15-ös női 39 kg-ban Wlach Tifani (Esztergomi BSE), 50 kg-ban pedig Kovács Viola (Esztergomi BSE) lettek országos bajnokok.

Női csapatpontverseny:

  1. Esztergomi BSE 18 ponttal
  2. Kiskunfélegyházi BSE 16 ponttal
  3. Dél-Zselic SE 15 ponttal

Adta hírül a Magyar Birkózó Szövetség.

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020