Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Pedagógus Szolgálati Emlékérem átadás

Pedagógus Szolgálati Emlékérem átadás

22. október 12. 07:43 szerda

40 éves szolgálatukért Pedagógus Szolgálati Emlékéremben részesült két esztergomi óvodavezetőnk: Farkasné Schmidt Mária és Láposiné Fritz Anna 2022. október 11-én. Az Városháza Nagytermében Hernádi Ádám polgármester adta át a díjakat.

A 26/2016 (IX.8.) EMMI rendelet alapján „A díj azoknak a nyugállományba vonuló, köznevelési intézményben dolgozó pedagógusoknak adományozható, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek, tanulók oktatása-nevelése érdekében tevékenykedtek, és kiemelkedő munkát végeztek.”.

Farkasné Schmidt Mária 2000-től a Belvárosi Óvoda óvodavezetője. Vezetése alatt az óvodában a polgári értékrend szerinti nevelés az elsődleges, melyet a viselkedéskultúra átadásával, a művészeti neveléssel és a kreativitás fejlesztésével ért el. Kulcsmondata: „Az óvoda sok-sok gyermek és felnőtt közös kézfogása.”

Láposiné Fritz Anna 2008-tól a Honvéd Utcai Óvoda vezetője. Intézményvezetői munkájára nyitottság, rugalmasság, stressztűrő képesség, a problémák konstruktív kezelése és a minőségi fejlesztés lehetőségeinek kihasználása jellemző.  Folyamatosan törekszik a kialakult értékek megőrzésére, az óvoda hírnevének gyarapítására.

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020