Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Folytatódik a különleges adventi koszorú építése Esztergomban

Folytatódik a különleges adventi koszorú építése Esztergomban

22. november 20. 10:53 vasárnap

„Tűzifa – Lelkünk melege” program keretében tűzifából készítenek adventi koszorút az Esztergomi Bazilikánál. Az ünnepek után a tűzifát felajánlják a rászorulóknak.
Egy korábbi országos kezdeményezést folytatva idén az Esztergomi Bazilika előtt nem fenyőfából, hanem tűzifából készítik el az adventi koszorút. A koszorú alapját képző tűzifát az ünnepek után a rászoruló családok között fogják szétosztani.

A koszorút november 12-én, szombaton kezdték el építeni, a tervek szerint a befolyt adományokból szombatonként délelőtt 8 és 12 óra között épül tovább az adventi koszorú. Amennyiben támogatni szeretnék ezt a kezdeményezést, akkor a pénzadományokat az Esztergom Vár Főszékesegyházi Plébánia 10918001-00000112-39230009 számú bankszámlaszámra utalhatják „Tűzifa – Lelkünk melege” közleménnyel. A munkálatok során a tűzifa hasogatásnál és a koszorúépítésben is szükség van önkéntesekre, erre jelentkezni a 06-30-210-8580 telefonszámon lehet!

Miután elkészül az adventi koszorú, minden vasárnap a szentmise után ökumenikus program keretében jelképesen meggyújtják – biztonsági okok miatt gyertya helyett világító fénytestet használnak – az adventi gyertyát. Az első „gyertyát” Török Csaba, az Esztergomi Bazilika plébániai kormányzó gyújtja meg, őt követi majd az adventi hétvégéken a többi egyházi felekezet. Az adventi hétvégéken az énekkórus mellett egy-egy színművész is közreműködik majd a gyertyagyújtásban: Horányi László, Eperjes Károly, Kubik Anna és Nemcsák Károly.

 

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020