Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Pilisszentléleki advent

Pilisszentléleki advent

22. november 29. 08:42 kedd

Az Esztergomi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat idén decemberben számos színes, izgalmas programmal készülve segít az ünnepekre hangolódni.

Idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg az Élő adventi kalendáriumot. December első napjától egészen december 24-ig minden nap újabb ablakban jelennek meg díszek és az adott napot jelző számok. Az adventi ablakok fényei minden nap 17 és 19 óra között tekinthetők meg. Emellett egy kis játékra is invitálják a pilisszentléleki gyerekeket: aki minden nap megkeresi az adventi kalendárium új ablakát és az ott elhelyezett kártyákat összegyűjti, az a 24. napon egy kis ajándékot kap.

December 4-én a Kultúrházban tartják meg a már hagyományosnak tekinthető Szlovák Nemzetiségi Napot. A rendezvény 15 órakor kezdődik szentmisével, majd az ünnepi műsor után az időseket köszöntik. Végül kihirdetik a Szlovák nemzetiségi fotó- és rajzpályázat eredményeit is.  A „Pilisszentlélek gyerekszemmel” című pályázatra 3 korcsoportban jelentkezhettek a gyerekek (1. kategória: 6 éves korig, 2. kategória: 12 éves korig, 3. kategória: 18 éves korig) színes ceruzával, zsírkrétával vagy filccel készült rajzokkal illetve fényképekkel.

December 5-én érkezik a faluba a Mikulás, aki lovaskocsival járja a települést. Két megállója lesz: a felső buszmegálló valamint a Kultúrház előtti téren. A megállókon forró teával és süteményekkel várják a kicsiket és nagyokat.

December 11-én pedig Adventi készülődés – alkotóműhely (nem csak gyerekeknek) címen kézműves programban hangolódhatnak a közelgő karácsonyra a Kultúrházba látogatók 14 és 16 óra között.

 

Fotó: Fehérvári Ferenc
Tulajdonos: MTI Zrt. Fotóarchívum / Azonosító: MTI-FOTO-8643

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020