Esztergom a Dunakanyar fővárosa logo
Körforgalom kialakítása Esztergomban, a Dobogókői út - Petőfi S. út - Terézia utca - Kálvária út csomópontjában

Körforgalom kialakítása Esztergomban, a Dobogókői út - Petőfi S. út - Terézia utca - Kálvária út csomópontjában

24. június 25. 07:30 kedd (21 napja)

A kedvezményezett neve: Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata
A projekt címe: Körforgalom kialakítása Esztergomban, a Dobogókői út - Petőfi S. út - Terézia utca - Kálvária út csomópontjában

A projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-6.2.1-23-ES1-2024-00001
A támogatás összege: 1.500.000.000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt megvalósításának kezdete 2024.03.01.
A projekt fizikai befejezésének határideje 2026.03.01.

A projekt rövid bemutatása:
Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzata a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel konzorciumban valósítja meg a projektet, melynek célja az Esztergom város belterületi részén, a 1111 jelű Budakalász-Dobogókő-Esztergom összekötő út 35+032 – 35+395 km.sz.-ei közötti, jelenleg torlódásokkal terhelt, balesetveszélyes helyzeteket okozó csomópont átépítése.
Ezen szakaszon csatlakozik a jelenlegi kétsávos aszfaltburkolatú útszakaszhoz a Mély út, Sugár út, Kálvária út, Petőfi S. utca és az Erzsébet királyné utca.
A projekt célja a jelzett szakasz felújításának és a Dobogókői – Petőfi S. – Terézia – Kálvária úti körforgalom megépítésének I. ütemű megvalósítása.
Megvalósulásával kedvezőbbé vállnak a közlekedés feltételei, javul a településen és a térségben lévő munkahelyek elérhetősége, ezzel a munkaerő mobilitást és gazdaságfejlesztést ösztönzi. A burkolatfelújítás és csomópont átépítés várhatóan megszünteti a csúcsidőben előforduló torlódásokat, balesetveszélyes helyzetek kialakulását. A felújítással kedvezőbbé válik a kistérségek megközelíthetősége, a mellékút hálózat útminősége javul. A beruházás részben állami, részben önkormányzati úthálózaton valósul meg.

Városi sziluett
Széchenyi Terv Plusz Interreg Kisfaludy Széchenyi2020